1939, el gran exili menorquí
Portella Coll, Josep
Editorial Moll, 2023
(Els treballs i els dies ; 64)
504 p. 24x17 cm.
9788427340640

Consultar disponibilidad en

Després de Llibre d’Exilis (2017), 1939. El gran exili menorquí és la contribució de Josep Portella al coneixement d’un episodi històric de gran abast i múltiples repercussions personals i col·lectives, al qual ha dedicat quinze anys d’investigacions i que forma part d’un projecte més ampli sobre la repressió que va caure sobre Menorca a partir del 8 de febrer de 1939.
En aquest llibre, Josep Portella explica l’itinerari material i espiritual d’un miler de menorquins i menorquines de tota condició que varen fugir la matinada del 9 de febrer i en onades posteriors. Ho fa a través de les veus dels seus protagonistes i procura crear un relat general homogeni i coherent a través de les seves vivències, que abasten els aspectes personals, econòmics, polítics, de superació o supervivència, de ruptura, de desarrelament i integració, de fracàs i d’èxit al llarg de vuitanta anys.
Obra minuciosa, rigorosa i compromesa, les seves pàgines esdevenen una fita en la reparació i dignificació de la memòria recent de Menorca.