La pintura mural gòtica en territori valencià
Rubio Mifsud, Aurora
Zalbidea Muñoz, María Antonia
Onada, 2019
144 p. il. 29x21 cm.
9788416505760

Consultar disponibilidad en

Aquesta publicació documenta i presenta de forma textual i gràfica el fragmentat corpus de pintura mural gòtica conservada a territori valencià. Restes pictòriques poc conegudes i molt disperses que s’estudien a través de la investigació documental, el treball in situ a peu d’obra i a més emprant tècniques d’anàlisis de laboratori per conèixer la composició dels materials.
Aquest estudi pretén pal·liar l’oblit de les obres pictòriques murals d’aquest període a la nostra terra, a través de la reconstrucció de la xarxa de processos artístics i de les restes de les obres murals meridionals de l’antiga Corona d’Aragó.
S’exposen tant obres completes com les restes conservades de moltes pintures, que ens han arribat, i que palesen el nivell i la riquesa d’intercanvis artístics existents en aquell moment, amb multitud d’influències de tota Europa i més enllà de la mediterrània.
En aquest sentit, es presenta una amplia catalogació d’obres pictòriques que continua en estudi i s’espera ampliar amb el temps, per a la difusió i conservació del nostre patrimoni.